BUT Film Festival, hét jaarlijks festival voor Bmovie, Underground en Trash, heeft naast films een divers muziekprogramma. De vrijdag is echter altijd ingericht voor duisternis. Een avond met waarbij teksten, rituelen en alles wat god verboden heeft samensmelten tot zwart ijzer. Deze dertiende editie – zou het echt een ongeluksgetal zijn – is namelijk de laatste editie waarbij Alex Zwaert (Zwaertgevecht) en bloedbroeder George Menink zorgdragen voor de programmering. Wat gaat dit betekenen voor de metal-avond en de trouwe fans?

Je zou misschien een setting indenken waarbij de wind langzaam je wangen betovert met een ijzige kus. De kristallen prikken in je ooghoeken, de duisternis van het woud komt over je heen en langzaamaan geef je je over… Het is echter licht in Breda, het (speciaal)bier en Dokter Worst zijn de pareltjes die de innerlijke mens kussen.

Lees het artikel verder op https://3voor12.vpro.nl/lokaal/breda/artikelen/overzicht/2018/augustus/180831-but-film-festival-black-friday.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *