Corine Aalvanger behaalde haar BA Fotografie aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en behaalde haar MA in Fine Arts aan het Master Institute AKV | St.Joost. Als een op onderzoek gebaseerde kunstenaar gebruikt ze verschillende media; stilstaande en bewegende beelden, tekst en installaties. Via een participatieve en antropologische benadering onderzoekt ze of ze echt iets als kunstenaar kan betekenen, zowel voor de mensen die betrokken zijn bij haar project als voor haar kijker. Ze onderzoekt ook vormen waarin niet het beeld centraal staat, maar de manier waarop het beeld betekenis geeft aan relevante thema’s en onderwerpen.

”Nu ik ben afgestudeerd, wil ik mij verder ontwikkelen en verdiepen in de zoektocht tussen het persoonlijke en het universele, het platte en het ruimte werk. Zonder mij nog langer af te vragen of ik het persoonlijke verhaal wil vertellen, zou ik de werkperiode bij Witte Rook willen de kracht van de eenvoud willen onderzoeken, experimenteren met vorm, materiaal en techniek en willen maken om op deze manier tot nieuwe inzichten te komen en zo professionele stappen te kunnen maken binnen mijn praktijk. Tijdens mijn werkperiode onderzoek ik alledaagse voorwerpen zoals een plastic zakje, een dode vlieg, een woord op een stukje karton. Waar zijn ze alledaags, waar krijgen ze een andere functie op het snijvlak van willen vergeten/verbergen en bang zijn om te vergeten?”

Lees verder: https://witterook.nu/artikelen/corine-aalvanger-onderzoekt-de-kracht-van-eenvoud-tijdens-wkndx/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *