In FarSkies vertel ik mijn verhaal, mijn proces. Denk ik terug aan de momenten die ik in Zuid-Korea beleef en schrijf ik over hoe ik het land zie. Het is geen keurig en perfect gestroomlijnd verhaal, in mijn beleving kan dat ook niet. Hoe ga je met adoptie om, hoe is het om naar je geboorteland te gaan en welke plek heeft Zuid-Korea nu in mijn leven?

FarSkies

Ik ben geboren in Zuid-Korea, een land wat bekend werd vanwege de Olympische Spelen in 1988. In 2018 worden de Olympische Spelen, nu de winter variant, weer in Korea gehouden. Wellicht werd Korea ook bekend na het corruptieschandaal van de Zuid-Koreaanse president Park Geun-Hye. Haar daden werden niet geapprecieerd en na veel protest trad ze af. Of door de voetbalprestaties van het land onder leiding van Guus Hiddink. Misschien door Noord-Korea, het land wat veelal in het nieuws komt door onder andere de jaarlijkse parade, (intercontinentale)raketten die worden getest en de mediavete tussen Trump en Kim Jong-un.

Voor mij bestaat het land al veel langer, namelijk achtendertig jaar. Maar mijn interesse is pas de laatste jaren gegroeid. Met name de drang om te laten zien dat niet elke geadopteerde een vervuild leven heeft gehad of leidt. Ze kunnen het ook goed hebben, gelukkig zijn. Natuurlijk hebben zij, en dan bedoel ik: zij die zijn geadopteerd, maar geen problematische, getraumatiseerde mensen zijn, ook vraagstukken omtrent adoptie, maar de kerngedachte is gelukkig zijn met het leven wat je nu leeft. En juist die doelgroep wil ik een stem geven middels het delen van mijn verhaal. Mijn reis die begon in de (haven)stad in het zuiden van Zuid-Korea, via Amsterdam naar Huissen (Gelderland) en uiteindelijk verhuisde ik, wederom richting het zuiden van het land, naar Breda.

Lees verder op: http://bit.ly/2FqBaGx

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *