Ken je dat gevoel dat je altijd haast hebt en nooit de tijd neemt voor een kleine, op het eerste oog uitziende nutteloze activiteit?Voor ZenMama, dé online cursus voor jou schreef ik een stukje over mijn ervaringen als moeder, drukte en genieten. Deze zoetigheid voor je ogen lees je via onderstaande link, let's go!

Slow down, onthaast en geniet, voordat je door alle druk de vreugde niet meer ziet

De wekker gaat. Het irritante gepiep in mijn oren is een van de geluiden die ik het liefst zo snel mogelijk afzet, om me vervolgens nog een keer om te draaien en terug te zinken in die lekkere, diepe slaap. Gelukkig slaapt dochterlief ook nog. Vanaf jongs af aan is haar aangeleerd dat ze lekker mag uitslapen in het weekend, maar op schooldagen kan dat niet. In 2019 hebben we afgesproken dat we – nadat de wekker is gegaan – niet meer omdraaien, maar uit bed gaan. We kleden aan, dekken gezamenlijk de tafel en nemen tijd voor het ontbijt. Liever geen haast, maar meer tijd nemen voor een moment samen aan tafel, eten in alle rust, want dat vind ik belangrijk. Aandacht hebben voor elkaar.

Alle tijd voor meer dan alleen ontbijt

Soms vind ik het ook wel eens lastig, zeker als ik die dag iets belangrijks te doen heb: een afspraak of een deadline voor mijn werk. Dan ben ik prikkelbaar, ook al wil ik het niet. Gelukkig heeft het eerder uit bed gaan voordelen. Naast het gezamenlijke ontbijt is er voldoende tijd voor dochterlief om aan te rommelen, zodat ik haar spullen klaar kan leggen. Een laatste controle, drinken, fruit, gymtas. Alles is aanwezig.

Lees verder op de website van ZenMama https://bit.ly/2Sy6AlB