Nu stond ik eens aan de andere kant, ik stelde deze keer geen vragen, maar gaf antwoord. Wat precies dat lees je via deze link
#liefde❤️🍀

"Razend druk als ze is als tekstschrijver voor Witte Rook en Kop, bedrijft Kyki Vermaire in haar zeldzame vrije uurtjes de kunst van het spoken word, een vorm van poëzie. Ook bracht ze een boek uit met haar persoonlijke adoptieverhaal. 

Een paar keer droeg ze haar gedichten voor op het podium. Een open podium, in de Randstad. Tot ze overwoog of ze elke keer weer die spanning opnieuw wilde beleven. Tot het einde van de avond met zweethanden zitten voor je op kan. En ze was al druk als tekstschrijver en met het uitbrengen van haar boek. Kyki Vermaire besloot prioriteiten te stellen en haar poëzie een niet onverdienstelijk hobbymatige onderneming te houden. “Mijn interesse voor spoken word pieces is eigenlijk ontstaan door een YouTube filmpje van de Londense Suli Breaks. Ik ben gaan onderzoeken hoe die cultuur zich ontwikkelt in Nederland en afgegaan op een eerste workshop in het Dordrechts museum. Aan de hand van een kunstwerk schreef ik mijn eerste spoken word piece.” 

(foto: schetsen by Olga Broeders )