Fotograferen is een kunst, menig persoon kan zich daar in vergissen. De foto’s van Aalt zijn intrigerend, mysterieus doch prachtig. Zijn werk zag ik al bij Skauhytt waar hij een residency had, nu kwam hij twee weken bij Witte Rook werken. En ik mocht weer een interview afnemen, voilà.

“Aalt is nu vijf jaar bezig om zijn fotografisch archief op te bouwen, een visueel dagboek. De verschillende verhalen die hierin besloten liggen wil hij graag vertellen. Tijdens zijn werkperiode wil Aalt een specifiek verhaal verder uitbouwen en aanvullen met abstracter beeldmateriaal. Normaliter fotografeert hij door vast te leggen wat hij door de zoeker van de camera ziet. Een van de methodes om tot abstracter beeld te kunnen komen is door het proces om te draaien en beeld te creëren zonder camera.”

Lees verder https://witterook.nu/artikelen/het-visuele-dagboek-van-aalt-van-de-glind/