Ik raakte nieuwsgierig naar het werk van Maureen Jonker nadat ik haar naar de bouwmarkt bracht en ze vijf rollen golfkarton kocht…

“Maureen Jonker (1994) plaatst de disciplines schilderkunst, fotografie en ruimtelijke installaties naast elkaar en trekt ze vervolgens uit hun context. Ze laat tweedimensionaal en driedimensionaal samenkomen en creëert op deze manier illusionaire ruimtes. De rode draad in haar werk is het menselijk lichaam in combinatie met (geometrische) vorm in zelfgemaakte ruimtes, die ze ook wel scenario’s noemt. Geïnspireerd door perfomatieve kunstvormen waarbij het lichaam een instrument is, laat ze tweedimensionaal en driedimensionaal samensmelten met het menselijk lichaam. Het lichaam wordt een schakelpunt tussen realiteit en vervreemding: tegenstellingen tussen zacht en kwetsbaar (het lichaam) en de harde geometrie.”

lees verder https://witterook.nu/artikelen/wkndx-maureen-jonker-geometrie-en-het-menselijk-lichaam/